fredag 18 februari 2011

Long time no blogg...







Nästan så man kan lägga ner bloggen.
Sist skulle vi på utställning med Lykke. Det gick i alla fall fint. Hp och BIR. Sen missade vi gruppfinalen. Jo, det är sant! Vi stog bredvid och lyssnade och vinkade och undrade när hon skulle in igen. Vi kom på sen, att ringsekreteraren hade ropat in fel hund. Hon hojtade ett collienummer och det stog redan en collie i ringen!? Jag kan säga att både Viktoria o jag var mer än lovligt arga! Det är ju fan när man är nybörjare, så ska man ändå veta allt. Såhär i efterhand hade vi i alla fall en super trevlig dag. Min kusin och hennes underbara dotter har en stor baby i form av Pyreneevalp’ hon fick
äran att trava runt i finalringen. Superkul!









Jul o nyår. Inga rädslor för smällare här inte. Så skönt! Som nybliven vallhundsägare var det med nervositet vi mötte nyår. Men det gick fint. Även alla dessa raketer som ungarna drar iväg dagarna efter, förblev ofarliga i Lykkes öron. Det kanske har lönat sig att sitta på skjutbanan och fika.
Kelly och jag har börjat på en årslång utbildning på Hundcampus. Specialsök. Det är sjukt kul. Vi har bara varit där en gång än och nu håller jag på för fullt att försöka klura ut vad just hon ska bli specialist på. Rost, mögel, brunst, husbock?? Jag har inte en aning än. Så mycket vet jag att jag skulle vilja använda henne ute i praktiken. Inte bara i ett laboratorium. Många delar att träna och vansinnigt spännande. Herregud, man måste ju lära sig endel om ämnet som hon ska leta efter. Vilka kan störningarna vara och var ligger problemet för oss människor att hitta ämnet själva. Det ska ju vara en vits att konkurera ut oss människor. Eller hur!
Läxan efter första omgången var bla att strukturera upp träningen. Planera och utväredera osv. Se progression. Jag tog fram lilla kalendern och började. Gör i princip allt som står i kalendern och fram till denna vecka har det gått strålande. I måndags kom ljuden i momenten tillbaka. Och det med besked! Trodde det var en tillfällighet, men idag var de där igen. Var och är fortfarande sur som ättika, men kanske fick jag lite info idag hur jag ska gå vidare. Men det blev endel ändring i träningsupplägget. Är det inte typiskt när man ligger i en viss nivå i inlärningen av moment att det bara blir skit?? Tycker mig se ett mönster. Det blir jag som ber Kelly när hon inte orkar tänka själv. Och lägga ner när hon piper. Skit trist tycker jag. Önskar jag hade en annan bättre strategi som funkade. Det fungerar inte att bara låta det vara. Hon tappar huvet (position och koncentration) när hon piper och det blir för mycket att släppa igenom. Hjääääälp, vad göra? Jag ska erkänna att jag blir på väldigt dåligt humör efter sån här dålig träning. Ja, jag veet, det är bra information man får av dåliga pass också. Men kul, är det inte! Det enda bra med dagens träning är att Kelly är supertrött. Hohohaha. Sov gott eller nåt, nu ska jag läsa om stons brunster.
Mågott