fredag 19 mars 2010

Just nu har vi tjejfest här........ 12års fest............ pizza, läsk, disko, godis chips, gucamole, vickning, övernattning, frukost. Vi behöver alltså vila upp oss resten av helgen!
Jag undrar hur det blir framöver? Vi har nu blivit deporterade till undervåningen och köksregionen. Lite assistans är hon klok nog att begära..... och vi curlar.... förstås! Det är vår lott! Men jag lovar att det är kul att sitta här inne på kontoret o höra tjejerna fixa o dansa o leka. Just nu tittar dom på 'let's dance' och tävlar även själva mot varandra. Hur sköna som helst!
Viktoria är David Hellenius.......

Hoppas jag har vilat klart till på söndag. Då ska Malin Dertell få visa mig och några andra ovetande hur uppletandet ser ut. Letaövningen, har vi här hemma aldrig några problem med. Däremot är det svårt att göra det efter vissa regler. Så nu ska vi se o höra om Malin har något bättre alterrnativ, än att släppa hunden lös och be den leta hysteriskt, för att sedan stå och be och hoppas att den råkar hitta alla prylar inom en viss tid! Och inte heller byter ut sakerna eller lägger sig ner och dödar en vante. Eller kanske rentav får för sig att matte lika gärna vill ha foder, i form av ett råddjur eller en kanin istället.....
Psssst jag har hört det finns något som heter 'raka skick'. Kanske jag får dela den hemligheten.

torsdag 18 mars 2010

Trodde aldrig jag skulle få skriva ett H som i helhet, när jag planerar in tid i kalenderna för träning. Men trot eller ej, nu gör jag det!
Har varit hos Lotta idag. Är så glad. De flesta tokigheterna får ju jag ta på mig som vanligt. Men jag tror tamejtusan att vi är på väg mot ett litet program! Däremot har jag fått att träna på koncentration och att 'liten fröken Kelly' själv måste ta lite ansvar. Herregud man curlar t.om hunden..... Att hon dessutom är lite bekväm o lat gör att jag lätt faller i fällan att hjälpa henne för mycket.

Tack Lotta och Kelly för idag. You made my day!

onsdag 17 mars 2010

Lykke 11v och Viktoria i 'lokalen' på valpkurs.
Vi har legat i vinter-ide en tid. Samlat ihop flocken o boat' lite. Phu, vilken tid.


Vårt lilla svartvita underverk Lykke, växer så det knakar. Jag upplever henne så vuxen ibland. Men hon är bara 16 veckor. Måste titta i almanackan och räkna veckor för att vakna upp. Det är en ball liten hund. Hon är så mjuk och len på utsidan, men oj vilken liten tuffing det bor där inne. Tillsammans med andra hundar är hon ganska dominant och ger sig inte en tum. Väldigt sjysst dock och det tackar vi för.
Kelly brukar bjuda in henne till lek och dragkamp. Då hänger Lykke som en liten vante i andra änden på leksaken och åker fram o tillbaka i luften. Inte släpper hon heller. Vi har visst fått en pitbull med päls.... Och när inte de andra med skägg vill leka, försöker hon skälla igång dom eller så drar hon dem i skägget och försöker reta upp dem. Skön liten dåre det där!

Igår frågade Lotta om det var svårt att få henne rumsren. Nej, säger jag då. Det händer en olycka ibland på fina mattan men hon är såå duktig så. Imorse sket hon tre (3) gånger på fina mattan! Jag fattar inte att det finns så mycket avföring i den lilla hunden! Kanske behövde hon rastas lite bättre....


Viktoria har börjat på freestylen igen, men nu med Lykke istället för Kirby. Ett lite nytt sätt att träna med Lykke. Hon snappar upp uppgifterna snabbt och lätt och gillar sina belöningar. Toppen.

Kirby har fått kortison och verkar ha svarat bra på det, så han kanske hade gillat att få dansa lite.
Jag har fått tillbaka lite av min gamla kaxiga och stöddiga terrier. Det kom som en överskning. Stefan tyckte att det var bra och såg det som ett sundhetstecken att han började visa lite terrier-go igen. Jag vet inte om jag tyckte det var sådär jättekul att han började strama mot andra hundar igen men ok, då vet jag vad jag har att rätta mig efter. Tycker bara det är lite trist att 'kanta' till tillvaron för honom.

Å Kelly-flickan! Just nu ser hon ut som en raggsocka. Hur otrimmad o hur ful som helst. Men söt som socker ändå. Träningen går framåt. Tror jag. Kommer inte att nå någon toppform till tävlingen i påsk ( om jag kommer med....) men det kanske kan gå vägen ändå. Hon har löpt och varit lite seg. En fråga: får hundar pms? Jag tror fasen det! Lite överkänslig och pipig har hon varit iallafall. Hon är rätt snackig annars, men nu har hon tagit priset. Bra är att hon är löpt och är klar med det till tävlingen.
Svårast är att få till träning med kommendering och störning.

Nu börjar snön töa bort. Såpass att vi har kunnat träna lite påsläpp. Det är såå kul att få sätta på Kelly selen igen. Tidigare har man åkt ner till låren när man gett sig ut i skogen. Helt galet mycket härlig snö! Har inte riktigt orkat vara kreativ för att hitta bra mark att spåra på när det har varit sånna förhållanden. Men nu så! Spåra i snö! Javisst!